"ZMAJICA"

Nikolina Babić potpisala za prvaka Ukrajine

Bh. reprezentativka napravila transfer nakon odličnog nastupa na Eurobasketu

Babić: Bila najbolja trojkašica na Eurobasketu. KS BiH

E. Ćosić

18.7.2021

Članica ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Nikolina Babić ima novi klub. "Zmajica" je potpisala za prvaka Ukrajine, ekipu Prometeja iz Kamjanske.

Nakon odličnog nastupa na minulom Eurobasketu, Babić seli u klub koji će naredne sezone učestvovati u Eurokupu. Ukrajinci su imali samo riječi hvale za našu košarkašicu. Iz kluba su naveli da su se dovođenju Babićeve okrenuli nakon povreda dvije svoje košarkašice, a dodali su i kako je Nikolina bila druga najbolja igračica BiH na Eurobasketu, poslije Džonkel Džons (Jonquel Jones).


- Uvjeren sam da će značajno ojačati našu ekipu. Ona je sjajan šuter i veliki borac. Iz kluba navode da su se dovođenju Babićeve okrenuli nakon povreda dvije svoje košarkašice, a dodali su i kako je Babić bila druga najbolja igračica BiH na Eurobasketu, poslije Jonquel Jones., kazao je predsjednik Prometeja Vladimir Dubinski.

Na klupskoj stranici naročito se ističe izvrstan nastup ove Zmajice na proteklom Eurobasketu, gdje je naša reprezentacija osvojila senzacionalno peto mjesto. Prosječno je bilježila 13.8 poena, 3.8 asistencije i 2 skoka po utakmici.

U dosadašnjoj karijeri Nikolina Babić je nosila dresove Željezničara, Plej-ofa, Budućnosti iz Podgorice i Feniksa. Rođena je 16. februara 1995. godine u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.