GRČKA ZVIJER

Janis nakon NBA prstena želi uspjeh i sa reprezentacijom

Milvoki Baksi su u finalu pobijedili Finiks Sanse sa 4:2

Adetokumbo: Ubacio čak 50 poena u finalu. TWITTER

E. Ćosić

23.7.2021

Nakon NBA prstena Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo) sada želi trofej i sa reprezentacijom Grčke. Porasli su apetiti 26-godišnjeg košarkaša koji je za Helene debitovao 2015. godine.

- Želim da osvojim nešto sa nacionalnim timom. Možda ne zlatnu medalju, ali želim nešto veliko sa Grčkom. Taj san još nisam ostvario. Osvojio sam NBA titulu i još neke stvari koje su u prošlosti. Nadam se da ću nastaviti da napredujem i da ćemo napraviti nešto veliko, da učinimo Grčku ponosnom - rekao je Adetokumbo koji se dotakao sjajne šeste utakmice velikog finala.

- Ubacio sam bacanja zato što ih vježbam na treninzima. Ubacio sam ih kada je bilo najvažnije. Nisam prestao da radim na penalima uprkos kritikama, one mi nisu važne. Vidio sam da me neki na društvenim mrežama sada opisuju kao savršenog. Nisam savršen – pravim greške i učim iz njih svakoga dana. Pokušavam da se poboljšam kao igrač i kao osoba. Uz veliki rad i vjeru u sebe, mogu se postići velike stvari, to je ono što želim da dokažem svima - poručio je Adetokumbo koji je šutirao u odlučujućoj utakmici ubacio 17/19 slobodnih bacanja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.