PRIJELAZNI ROK

Partizan mora pričekati 48 sat za transfer Alena Smailagića

Ono što se nagovještavalo prethodnih dana, u srijedu je zvanično potvrđeno saopćenjem "Ratnika" u kojem navode da mladi košarkaš više nije njihov član

Alen Smailagić. Arhiva

G. Š. / Mozzart Sport

4.8.2021

Poslije dvije sezone u Golden Stejt Voriorsima, Alen Smailagić traži novi klub. Ono što se nagovještavalo prethodnih dana, u srijedu je zvanično potvrđeno saopćenjem "Ratnika" u kojem navode da mladi košarkaš više nije njihov član.

Nije tajna da perspektivnog krilnog-centra, koji za dvije sedmice puni 21 godinu, želi Partizan, ali morat će crno-bijeli da sačekaju 48 sati da bi eventualno ostvarili svoju namjeru. Naime, ako se u naredna dva dana javi neki klub iz NBA lige koji je spreman da "preuzme" Smailagićev ugovor po uslovima iz Golden Stejta, imat će prednost da to i učini. Tek po isteku tog roka moguće je da Partizan reaguje i dovede ga kao slobodnog igrača, pošto će Beograđanin imati mogućnost da sam bira novu sredinu.

Smailagić je tokom dvije sezone za Golden Stejt odigrao 29 utakmica, u kojima je prosječno bilježio tri poena, jedan i po skok i igrao osam minuta.

Njega je prvobitno u drugoj rundi drafta 2019. izabrao Nju Orleans, ali je trejdovan u Golden Stejt, gdje je jedno vrijeme igrao za klupsku franšizu Santa Kruz u Razvojnoj ligi. Prije dolaska u Sjedinjene Američke Države igrao je za beogradski Beko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.