POVREDA UČINILA SVOJE

Tamara Kapor okončala igračku karijeru

Kapor je karijeru započela u Trebinju, a potom je igrala za Mladi Krajišnik, Radivoj Korać, Čelik, Baksi Ferol, Budućnost i Feniks

Kapor je bila primorana na prekid igračke karijere. Arhiv

M. K.

8.8.2021

Košarkaška reprezentativka Bosne i Hercegovine, Tamara Kapor, odlučila je okončati igračku karijeru u 29. godini, što je šokiralo mnoge poklonike ženske košarke u BiH.

Razlog je teška povreda zbog koje je i propustila učešće na ovogodišnjem Eurobasketu, na kojem je naša selekcija osvojila peto mjesto i izborila kvalifikacije za Mundobasket, a Kapor je svo vrijeme bila uz bh. košarkašice i davala im veliku podršku.

Kapor je karijeru započela u Trebinju, a potom je igrala za Mladi Krajišnik, Radivoj Korać, Čelik, Baksi Ferol, Budućnost i Feniks.

Odlazak Tamare Kapor iz reprezentacije je potvrdila i legendarna Razija Mujanović koja je u oproštajnoj poruci putem društvenih mreža napisala sljedeće:

"Naša Zmajica Tamara Kapor je odlučila da završi igračku karijeru. Žao mi je jer nećemo moći da računamo na jednu sjajnu djevojku i košarkašicu koja je jako mnogo dala ovoj reprezentaciji!

Iako zbog povrede nije mogla da nastupa na Eurobasketu, odlučili smo da Tamara putuje sa nama i bude dio staff-a, jer je to Tamara zaslužila, a i njeno prisustvo mnogo znači.

Tamara hvala ti za sve što si dala ovoj reprezentaciji! Ti si dio ove porodice i to se neće promijeniti. Na parketu, na klupi ili na tribinama, radovat ćemo se i tugovati zajedno, uvijek!

Imaš moju podršku i stojim ti na raspolaganju kao i do sada. Tvoja porodica i tvoj gradu mogu biti ponosni na tebe! Hvala, poručila je Mujanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.