NAJJAČA KOŠARKAŠKA LIGA

NBA liga objavila raspored, spektakularni dueli već na startu sezone

Nova sezona počinje 19. oktobra

Nurkić protiv Sakramenta, Jokić protiv Finiksa. THE ATHLETIC

E. Ćosić

22.8.2021

Najjača košarkaška liga na svijetu objavila je raspored utakmica za narednu sezonu koja počinje 19. oktobra ove godine. Svaka ekipa odigrat će 82 utakmice u regularnom dijelu, a onda će uslijediti, prvo plej-in turnir, aonda i plej-of.

Plej-in turnir je na rasporedu od 12. do 15. aprila, a plej-of počinje 16. aprila. Prvi meč finala zakazan je za 2. juni, a krunu brane Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo) i njegovi Milvoki Baksi.

Upravo će aktuelni prvaci igrati jedan od derbija prvog kola, pošto će na megdan Kevinu Durentu (Durant), Kajriju Irvingu (Kyrie), Džejmsu Hardenu (James) i ostatku moćnih Bruklin Netsa koji ove sezone žele titulu. 

U prvom kolu snage će odmjeriti i Golden Stejt Voriorsi i Los Anđeles Lejkersi, pa je to nova prilika za duel Stefa Karija (Steph Curry) i Lebrona Džejmsa (LeBron James). Jusuf Nurkić i njegovi Portland Trejl Blejzeri prvi meč igraju 20. oktobra, kada gostuju Sakramento Kingsima.

Nikola Jokić i Denver Nagetsi sezonu otvaraju protiv viceprvaka Finiks Sansa, a dan kasnije igraju Luka Dončić i njegovi Dalas Maveriksi, a protivnik su Atlanta Havksi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.