NBA LIGA

Lejkersi angažovali još jednog veterana i ispisali historiju

Tim iz Los Anđelesa sada ima igrače sa ukupno 59 Ol-star nastupa

Rondo se vratio u staro jato. TWITTER

E. Ćosić

29.8.2021

Nakon loše prošle sezone u kojoj su branili naslov prvaka, u novoj Los Anđeles Lejkersi najavljuju borbu za novu titulu prvaka u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. 

To potvrđuje i angažman čelnika kluba na jačanju ekipe. Već je u ekipu dodano nekoliko dobrih igrača, najzvučnije ime je Rasel Vestbruk (Russell Westbrook), a stigli su i veterani poput Karmela Entonija (Carmelo Anthony) i Dvajta Hauarda (Dwight Howard).

Sada se u klub vraća i Ražon Rondo (Rajon). Četverostruki Ol-star i dvostruki NBA prvak vratit će se u tim s kojim je 2020. osvojio šampionsku titulu. Vijest o povratku Ronda donio je dobro upućeni novinar Adrijan Vojnarovski (Wojnarowski).

Povratkom Ronda, Lejkeri su ispisali historiju, pošto su postali prvi tim koji će u svom rosteru imati igrače sa ukupno 59 Ol-star nastupa, što je najviše za jedan klub u historiji NBA lige.



Osim titule sa Lejkersima osvojene 2020. godine, Rondo ima još jedan naslov prvaka, koji je osvojio davne 2008. godine kao igrač Boston Seltiksa.

Inače, pored Ronda, Vestbruka, Entonija i Hauarda, Lejkersi su angažovali i Trevora Arizu, Kenta Bejzmora (Bazemore) i Vejna Elingtona (Wayne Ellington).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.