OBAVLJEN ŽRIJEB

Košarkaši Bosne i Hercegovine saznali protivnike u kvalifikacijama za SP

U drugi krug kvalifikacija će se plasirati po tri prvoplasirane selekcije iz svake grupe

"Zmajevi" saznali rivale u kvalifikacijama. KSBIH

Piše: M. K.

31.8.2021

Muška košarkaška selekcija Bosne i Hercegovine danas je saznala protivnike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023..

Žrijeb, koji je obavljen u švicarskom Miesu, odlučio je da protivnici "Zmajeva" u Grupi F budu Litvanija, Češka i Bugarska.

Prvi kvalifikacijski ciklus u kojem će svaka reprezentacija odigrati po dvije utakmice je od 22. do 30. novembra ove godine.

U drugi krug kvalifikacija će se plasirati po tri prvoplasirane selekcije iz svake grupe. Posljednji krug kvalifikacija iz Eurozone donosi četiri grupe sa po šest selekcija, a na završni turnir će se plasirati po tri selekcije iz svake grupe.

Pred žrijeb izabranici Vedrana Bosnića bili su smješteni u šestom jakosnom "šeširu" zajedno sa selekcijama Velike Britanije, Izraela i Nizozemske.

U prvom jakosnom šeširu bili su Španija, Slovenija, Francuska i Srbija, u drugom Italija, Litvanija, Grčka i Njemačka, u trećem Češka, Poljska, Rusija i Turska, u četvrtom Hrvatska, Crna Gora, Latvija i Ukrajina, a u petom šeširu Finska, Gruzija, Belgija i Mađarska. Sedmi šešir činile su selekcije Islanda, Estonije, Bugarske i Bjelorusije, a u osmi Sjeverna Makedonija, Švedska, Portugal i Slovačka.

Domaćin Svjetskog prvenstva od 25. augusta do 4. septembra bit će Filipini, Japan i Indonezija.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.