PROCIJENILI SITUACIJU

Zeničani izlaze iz bh. elitnog košarkaškog takmičenja

Upravni odbor OKK Čelik ističe kako su se odlučili na taj potez nakon što su detaljno analizirali aktuelnu ekonomsku situaciju u Zenici

Iz OKK Čelik potvrdili da neće učestvovati u Prvenstvu BiH. Fena

Fena

3.9.2021

Omladinski košarkaški klub Čelik iz Zenice naredne sezone neće igrati u elitnom razredu bosanskohercegovačke košarke, potvrdio je Feni predsjednik Upravnog odbora zeničkog kluba Goran Bulajić.

On nije želio detaljnije obrazlagati saopćenje za javnost, kojeg su objavili na službenim stranicama kluba, kao ni kakva će biti sudbina igračkog kadra.

- Operativne ćemo stvari rješavati u narednim danima. Svakako ide vikend pa ćemo vidjeti šta ćemo uraditi s ekipom, ali je istina da odustajemo od nastupa u Prvenstvu Bosne i Hercegovine, kazao je Bulajić.

U saopćenju za javnost, između ostalog, Upravni odbor Čelika ističe kako su se odlučili nakon što su detaljno analizirali aktuelnu ekonomsku situaciju u Zenici, vrlo bitnu za ispunjenje planiranog budžeta za nadolazeću sezonu, kao i trenutnu epidemiološku situaciju u Zeničko-dobojskom kantonu.

- Na donošenje ove odluke je uticao i trenutno nedefinisan sistem takmičenja u Prvenstvu BiH, što dodatno otežava planiranje aktivnosti i finansiranje kluba. Naš sportski kolektiv u prošloj sezoni je uspio izboriti učešće u Ligi 6 za prvaka BiH, te je regularni dio sezone završio u vrhu tabele s omjerom od 15 pobjeda i devet poraza. Dokazali smo da se kontinuiranim i upornim radom, uz relativno skroman budžet i s ogromnom željom i entuzijazmom, mogu postići zapaženi rezultati. Nažalost, interes šire društvene zajednice za finansiranje troškova takmičenja u ovome rangu je izostao, te puko igranje, pred praznim tribinama, u narednom periodu, gubi svaki smisao, ističu u saopćenju iz Uprave Čelika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.