POSJETA POSRNULOM VELIKANU

Gradonačelnica Karić ispunila obećanje i posjetila KK Bosna

Benjamina Karić je obećala i pomoć nekadašnjem evropskom prvaku

E. Ćosić

7.9.2021

Gradonačelnica Karić i predsjednik Bosne Bradić. KK Bosna

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ispunila je obećanje i posjetila Košarkaški klub Bosnu. Već ranije je gradonačelnica najavila posjetu nekadašnjem evropskom prvaku, ali do nje nije došlo jer je Karić bila preokupirana obavezama. Sada je do posjete došlo, a gradonačelnica je obećala i podršku klubu.

- Ovo je prva zvanična poslijeratna posjeta Gradonačelnika Grada Sarajeva nekadašnjem evropskom prvaku. Velika nam je čast i zadovoljstvo ugostiti u prvu zvaničnu poslijeratnu posjetu klubu aktuelnu gradonačelnicu Grada Sarajeva, gđu. Benjaminu Karić Londrc i dogradonačelnicu gđu Anju Margetić, prvu bh. plivačicu koja je nastupila na OI, zajedno sa njihovim saradnicima.

Na sastanku su pokrenute mnoge teme vezane za funkcioniranje kluba, ne samo u narednoj sezoni, nego sistemsko rješavanje pitanja finansiranja i funkcioniranja jedinog evropskog prvaka u BIH u budućnosti.

Budući da je KK Bosna jedan od tri brenda grada Sarajeva i da je od izuzetnog značaja, kako za Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo, ali i BiH, obećana je podrška u svim inicijativama i aktivnostima kluba i pomoć prilikom rješavanja važnih pitanja kada je riječ o finansiranju profesionalnog sporta, odnosno KK Bosna.

Također, Grad Sarajevo i gradonačelnica su dali podršku u obilježavanju 70. godišnjice od osnivanja kluba, navedeno je u objavi KK Bosna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.