VELIKO PRIZNANJE

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč ušao u Kuću slavnih

Moj otac bio je ključ moga sportskog angažmana, kazao je Kukoč

Avaz.ba

Kukoč i Jordan

Foto: Agencije


Michael Jordan (58) izašao je na pozornicu i pročitao njegovo ime. Toni Kukoč (52) ulazi kao dio generacije 2021. u Kuću slavnih Naismith Memoriala u Springfieldu. Dugogodišnjem čekanju napokon je došao kraj, Splićanin je dobio svoje mjesto među košarkaškim velikanima, piše 24sata.hr.

Kukoč u govoru nije mogao zaobići Jordana.

- Zahvalio bih ovoj gospodi ovdje, Michaelu Jordanu i Scottieju Pippenu koji su me razvalili na Olimpijskim igrama u Barceloni. Tako su me motivirali da još napornije radim i da postanem važan dio Chicago Bullsa - rekao je Kukoč.

Nije mogao zaboraviti doprinos rodnog Splita na njegovu veličanstvenu karijeru s tri naslova NBA prvaka, tri euroligaška naslova, dva olimpijska srebra, zlatom i broncom na Svjetskom i Europskom prvenstvu...

- Moj otac bio je ključ moga sportskog angažmana. Ispričat ću vam jednu priču. U mom gradu nogomet je bio glavni sport i otac me uvijek gurao u sport - rekao je Kukoč.

- S osam godina počeo sam igrati stolni tenis i nogomet, a s 15 sam se primio košarkaške lopte. Split je, po mom mišljenju, jedan od najsportskijih gradova na svijetu. Hvala svima koji su mi pomagali na ovom putu - dodao je Toni.

Cijelo vrijeme snimao ga je prijatelj i sugrađanin Dino Rađa, koji je ovu čast imao prije tri godine. Uz njih dvojicu, od ranije su među košarkaškim besmrtnicima i Krešo Ćosić, Dražen Petrović i Mirko Novosel.

Hrvatska je sada, vjerovali ili ne, druga zemlja po broju predstavnika u Kući slavnih. Više ih imaju samo Amerikanci.

Više o temi Toni Kukoč

ČUVENI HRVATSKI KOŠARKAŠ
Toni Kukoč uvršten u Kuću slavnih
NA VRH

Podijeli članak na