UPRAVA PROMIJENILA ODLUKU

Košarkaši Čelika će ipak igrati u Prvenstvu BiH

Bulajić potvrdio

Bulajić: Obećanja dovoljna da se starta. ARHIV

A. V. / Fena

13.9.2021

Omladinski košarkaški klub Čelik, koji je zbog izostanka finansijske podrške te nedefinisanih odnosa unutar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na početku nove sezone obznanio kako odustaje od nastupa u Prvenstvu BiH, promijenio je odluku te će i naredne sezone nastupati u elitnom razredu bh. košarke.

Tu je odluku u izjavi za Fenu potvrdio i predsjednik Upravnog odbora zeničkog kluba Goran Bulajić, a i prijateljska utakmica koju je Čelik jučer kao domaćin igrao protiv banjalučkog Borca (66:72), sugerira da se tim trenera Josipa Pandže sprema za novu sezonu u Prvenstvu BiH.

- Nakon što smo prije 10-ak dana objavili da odustajemo, imali smo sastanak u Gradskoj upravi na kojoj smo dobili obećanje gradonačelnika Fuada Kasumovića da će klub biti podržan za nastup u Prvenstvu BiH. Javio se i Dubravko Barbarić i njegova firma "Prolab", koji su i prošle godine bili naši najznačajniji sponzori. Javili su se i neki drugi donatori pa smo odlučili da ćemo se, ipak, takmičiti - ističe Bulajić.

On podvlači kako će, pored ovih najava podrške, finansijski biti teško "izgurati" narednu sezonu, ali su zaključili kako su ta obećanja dovoljna da se starta.

- Problem u planiranju nove sezone predstavlja i činjenica da još uvijek nemamo definisan tačan datum početka, kao ni učesnike Prvenstva BiH. Danas bi trebala biti održana sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, ali, prema najavama, nije sigurno da će ponovo biti postignut dogovor. Nadamo se da hoće. Pogotovo oko statusa klubova koji su "izbačeni" iz lige: Igokee, Sparsa i Borca, jer se postavlja pitanje s kim će se igrati i kakva će liga biti - kaže Bulajić.

Dodaje da bi sve trebalo biti dogovoreno što prije "jer klubovi samo stvaraju troškove". Pogotovo, kaže, njegov tim koji je u trenažnom procesu još od polovine avgusta pa im nikako ne ide u prilog da "samo treniraju i igraju prijateljske utakmice“ te tako ostaju i bez prihoda od ulaznica.

Čelik je, ističe Bulajić, u porazu protiv Borca pružio solidan otpor, mada je igrao bez gripoznog Stefana Simanića, a i Nedim Buza je igrao samo 10-ak minuta. Buza je u fazi oporavka od povrede pa još nije spreman za veće napore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.