BILE SAIGRAČICE I RIVALKE

Mujanović: Žana je bila divna djevojka, ovo je za mene ogroman šok

U reprezentaciji smo bile cimerice. Karijere su nam se stalno preklapale. U reprezentaciji smo bila saigračice, u klubovima velike rivalke, rekla je Razija Mujanović

Mujanović šokirana smrću bivše saigračice. basket.ba

M. K.

15.9.2021

Smrt Žane Lelas, jedne od najboljih hrvatskih košarkašica svih vremena, potresla je cijelu regiju.

Lelas je bila jedna od najvažnijih akterica zlatnog doba košarke na ovim prostorima, igrala je za selekciju Jugoslavije koja je u 80-tim godinama prošlog vijeka velesila u košarci. 

Legendarna bh. košarkašica Razija Mujanović, nekadašnja Žanina suparnica i saigračica, za Index.hr je rekla da ju je smrt Žane jako pogodila.

- Saznala sam prije pet minuta. Bila sam u automobilu i morala sam stati. Užas, katastrofa. Kad sam čula šta se dogodilo, naježila sam se. Ježim se i sad. Nije mi jasno šta se dogodilo. Nisam čula da je bila bolesna, znam da je pokrenula košarkašku akademiju sa suprugom i da je sve bilo u redu. Vjerujte, ovo je za mene ogroman šok. Žana je bila divna djevojka, rekla je Mujanović, te dodala:

- U reprezentaciji smo bile cimerice. Karijere su nam se stalno preklapale. U reprezentaciji smo bila saigračice, u klubovima velike rivalke. Ona je igrala u Elemesu, ja u Jedinstvu. Kasnije smo se susretale i u Španiji. Šokirana sam, ne znam što bih rekla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.