KOŠARKA

Razija Mujanović: Rijetko koji igrač s naših prostora bi kao Džons napustio tim zbog reprezentacije

Velika je stvar biti proglašena za najkorisniju, odnosno najbolju igračicu svijeta. No, ovom prilikom bih morala istaknuti njen odnos prema našoj reprezentaciji, rekla je popularna Raza

Džonkel Džons. Arhiva

Piše: G. Šumar

30.9.2021

Legendarna Razija Mujanović večeras će u ime Košarkaškog saveza BiH, odnosno ženske i muške košarkaške reprezentacije, na 10. međunarodnom sportskom simpoziju „Simposar Sarajevo“ primiti prinagrade za ostvarene rezultate u minuloj sezoni. Također, tim menadžer naše ženske reprezentacije će u ime Džonkel Džons (Jonquel Jones) preuzeti i specijalnu nagradu: Ponos BiH.


Dobar rezultat

Razija Mujanović. Arhiva

- Čovjek kad nešto želi, on to i ostvari - rekla je legendarna Razija Mujanović i dodala:

I pored mnogih problema i nedaća, mogu se ostvariti dobri rezultata ukoliko to stvarno želite i naravno, ako se potrudite. Kada su u pitanju naše košarkaške reprezentacije, mislim da su obje te selekcije u prethodnom periodu bile dobro praćene... Naravno, više sam vezana za žensku reprezentaciju, tu sam prisutna non-stop. Možda je za mnoge naš rezultat na Evropskom prvenstvu bio iznenađujući (peto mjesto – op. a.) - ostvaren plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, ali od kada sam tu, već dvije godine, i poznavajući naše igračice, nisam nimalo sumnjala da ćemo ostvariti taj rezultat.

Uz malo sreće, smatra da je on mogao biti i bolji.

- Ostaje žal za nečim, ali to vas tjera da još više radite i popravite neke stvari kako bi na narednom takmičenju konačan rezultat bio još bolji. Svaka nagrada, pa tako i ova ili ove, daje podstrek da radimo još više, više se zalagati. Također, svaka nagrada tjera sportiste da je opravdaju... Naše djevojke, naravno i momci, zaslužili su nagrade za ostvarene rezultate, kao i naš ponos Džonkel Džons - ističe tim menadžer naše ženske košarkaške reprezentacije.

„Zmajica“ s Bahama, podsjetimo, u utorak je izabrana za najkorisniju košarkašicu WNBA lige.


Igračke kvalitete

- Svi smo imali priliku da se uvjerimo u njene igračke kvalitete. Ona je stvarno dala veliki doprinos rezultatu koji smo ostvarili, ali Džonkel i dalje nastavlja s dobrim igrama, u WNBA ligi. Velika je stvar biti proglašena za najkorisniju, odnosno najbolju igračicu svijeta. No, ovom prilikom bih morala istaknuti njen odnos prema našoj reprezentaciji. Jer, jedna naturalizirana igračica je napustila svoj klub (Konektikut San) u WNBA ligi da bi se priključila našoj reprezentaciji na Evropskom prvenstvu.

To je sigurno jako pohvalno, rijetko koji igrač s naših prostora bi učinio isto to. To govori sve o jednoj igračici koja stvarno ima veliko srce, osim vrhunskih igračkih kvaliteta. Ona je, prije svega, veliki čovjek. Jednostavno, Džons je osjetila da nam je potrebna kako bi napravili dobar rezultat. Uopće nije bilo sporno da li će ona doći na Evropsko prvenstvo - zaključila je legendarna Raza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.