LEGENDARNA KOŠARKAŠICA

Mujanović se oglasila o slučaju Brčaninović: Ne bih dozvolila da se tjeraju naša djeca

Melisa Brčaninović ranije poručila da je proživljavala torturu u reprezentaciji BiH

E. Ćosić

Mujanović: Nijedna igračica ne smije ništa trpjeti

Foto: KS BIH


Nakon što se Melisa Brčaninović oglasila i objasnila svoju odluku da više ne igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, sada se oglasila legendarna Razija Mujanović, tim menadžer ženske košarkaške selekcije naše zemlje.

- Sabotirati, stati na put, ne pružiti šansu, staviti u prvi plan nekoga ko ne zaslužuje ili nešto slično nikad ne bih uradila, niti podržala! Zašto? Jer mene su 10 godina od okončanja aktivnog igranja tjerali od KS BiH i reprezentacije, i znam kako je to. Nikad ne bih dozvolila da se to radi našoj djeci! 

Mogu govoriti samo o periodu od kada ja obnašam funkciju u KS BiH. Grb na dresu i sportski cilj su iznad svega. Igrale su i igrat će one najbolje u tom momentu. Briga me za ime i prezime. Nastojimo dati svima šansu i stvoriti dobru atmosferu u i oko reprezentacije. Koliki smo uspjeli u tome govore naši rezultati. Ostvarili smo najveći uspjeh u historiji bh. košarke i pokazali svijetu ljepšu stranu Bosne i Hercegovine.

Niko nema potrebe da "trpi", jer sve djevojke znaju da im stojim na raspolaganju i da nema potrebe da se ustručavaju da iznesu svoj stav. Moj cilj je da im pomognem na njihovom košarkaškom putu. Djevojke treba da znaju da ne igraju za Raziju Mujanović, niti za selektora, nego za Bosnu i Hercegovinu i naš narod! Ja nemam pravo, a ni želju da nekoga ubjeđujem u to. Svako ima pravo izbora. Vrata reprezentacije su uvijek otvorena onima koji žele da brane boje naše domovine - napisala je Mujanović.

Podsjećamo, "Zmajice" se okupljaju 7. novembra za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine. Prvo ćemo 11. novembra na svom terenu dočekati Belgiju, a tri dana kasnije gostujemo Sjevernoj Makedoniji.
NA VRH

Podijeli članak na