I DALJE BEZ ODLUKE

Još upitno u kojem sastavu starta košarkaško Prvenstvo BiH

Prvenstvo mora kalendarski krenuti ove subote, poručio generalni sekretar Amer Čolan

Čeka se sastanak UO. ARHIV

Piše: E. Bijedić

13.10.2021

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine još uvijek nije donio odluke o prošlosezonskom prvenstvu, a nova sezona u Prvenstvu BiH treba početi sljedećeg vikenda.

Na potezu su oni koji odlučuju o tome hoće li Igokea, Borac i Spars ove sezone nastupati u Prvenstvu. Oni pred sobom imaju ponuđenu kompromisnu odluku o plaćanju 3.000 KM kazne, koja im otvara put za takmičenje.

- Još nije donesena odluka. Čekamo da se Upravni odbor sastane, a to bi se trebalo desiti sutra ili prekosutra. Članovi UO su u kontaktu i čekamo da zakažu sastanak – kazao je jučer generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Bez obzira šta se desi, prvenstvo starta 16. oktobra.

- Prvenstvo mora kalendarski krenuti ove subote. Klubovi koji su izbačeni iz takmičenja igraju ABA ligu i Ligu prvaka bez ovjere dokumentacije KSBiH, a Prvenstvo BiH treba da stoji? Pitanje je zašto oni igraju sva takmičenja, a ne žele pustiti da se igra Prvenstvo BiH? To nije uredu – ističe Čolan.

Samo je pitanje u kojem sastavu će takmičenje startati.

- Nominacije termina za sve utakmice bi trebale biti objavljene sutra na stranici KSBiH. Ukoliko dođe do promjene s tri kluba, onda će i oni biti dodani. Igokea bi bila oslobođena prvog dijela, nakon čega se sistem takmičenja odmah mora promijeniti jer se u tom slučaju igra Liga 6. Potom se moraju donijeti i odluke je li iz Lige 6 dolazi prvak ili se igra Final Four – kazao je Čolan.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.