KOŠARKA

Čolan: Zasad smo dobili jedan zahtjev za odgodu utakmice

Potpredsjednik Upravnog odbora KSBiH Dalibor Miloš u razgovoru sa predsjednikom KSRS Aleksandrom Đurđevićem predložio je da klubovi iz ovog entiteta jednostavno pošalju zahtjeve za odgodom njihovih utakmica, rekao je Čolan

Amer Čolan. Arhiva

G. Š.

16.10.2021

Utakmicama 1. kola danas bi trebala početi nova sezona Prvenstva BiH za košarkaše. Međutim, zbog poznate krize koja trese domaću košarku, pod velikim je upitnikom koliko će mečeva biti odigrano. Košarkaški savez Republike Srpske jučer je saopćio da klubovi iz tog entiteta, kao i službena lica (delegati i sudije), neće učestvovati u zajedničkom takmičenju na nivou Košarkaškog saveza BiH do donošenja odgovarajućih odluka Upravnog odbora KSBiH. S obzirom da bi se UO trebao sastati tek iduće sedmice, klubovima iz RS-s je ponuđen svojevrstran kompromis.

- Potpredsjednik Upravnog odbora KSBiH Dalibor Miloš u razgovoru sa predsjednikom KSRS Aleksandrom Đurđevićem predložio je da klubovi iz ovog entiteta jednostavno pošalju zahtjeve za odgodom njihovih utakmica. Zasad smo dobili tek jedan takav zahtjev, što znači da ćemo sve ostale utakmice evidentirati prema propisima – odigrane, ali i one koje se ne budu igrale. Stalno stižu neke najave iz KSRS da su oni za dogovor, a sada se dešava ova situacija. Ne razumijem zbog čega je nekome problem da jednostavno pošalje zahtjev za odgodom utakmice, time se šalje potpuno suprotna poruka, rekao je Amer Čolan, generalni sekretar KSBiH, za Scsport.ba.

Također je dodao da su propisi jasni po pitanju nedolaska na utakmicu, kako ekipa, tako i službenih lica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.