KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA

Lojo: U Strazburu smo pokazali da se možemo nositi s Belgijom

Na okupljanje je stiglo 15 košarkašica na koje selektor Goran Lojo računa u predstojećim mečevima protiv Belgije i Sjeverne Makedonije

Lojo izabrao 15 imena za nadolazeće duele. Facebook

M. K.

8.11.2021

Ženska košarkaška reprezentacija BiH okupila se jučer u Sarajevu uoči prvih utakmica kvalifikacija za Eurobasket 2023. u Sloveniji i Izraelu.

Na okupljanje je stiglo 15 košarkašica na koje selektor Goran Lojo računa u predstojećim mečevima protiv Belgije i Sjeverne Makedonije.

Prije prvog današnjeg treninga održana je press konferencija, a selektor Lojo istakao je da je Belgija favorit na papiru.

- Belgija je sigurno na papiru apsolutni favorit u našoj grupi po trenutnom svjetskom rankingu i po rezultatima na prošlom Eurobasketu gdje su završili treći. Bile su učesnice i Olimpijskih igara. Mi smo ih ljetos porazili u Strazburu i pokazali da se možemo ravnopravno nositi sa svim protivnicima. Ukoliko i ne budemo uspješni protiv Belgije, ostaje nam još pet mečeva i naš cilj je jasan, a to je plasman na EP. Potrebno nam je pet pobjeda uz taj eventualni poraz da bi bili sigurni učesnici EP-a. Postoji i situacija ako ostvarimo četiri pobjede i dva poraza onda bismo ušli u kalkulacije kvalifikacije, kazao je Lojo.

O sastavu Belgije kaže:

- To je skoro identičan sastav kao na Eurobasketu i Olimpijadi, rekao je selektor BiH.

Sjajna Marica Gajić neće moći pomoći "Zmajicama" u prva dva meča.

- Teško je nadomjestiti njen izostanak, ali ostale djevojke će se sigurno potruditi da popune tu prazninu, zaključio je Lojo.

Nakon duela s Belgijom (11. novembar) bh. košarkašice očekuje gostovanje kod Sjeverne Makedonije (14. novembar).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.