NBA LIGA

Poznato kad se Lebron Džejms vraća na parket

Zvijezda Los Anđeles Lejkersa bliži se oporavku istegnuća trbušnog zida

Džejms: Ove sezone odigrao samo šest utakmica. AGENCIJE

A. V.

17.11.2021

Zvijezda Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms (LeBron James) bliži se oporavku od istegnuća trbušnog zida, a na parketu bi se mogao naći u petak, kad će njegova ekipa gostovati u Bostonu, objavio je ESPN.

Džejms (36) je posljednji nastup imao prije dvije sedmice, kad je u pobjedi 119:117 nad Hjuston Roketsima ubacio 30 koševa i imao 10 asistencija.

Od 15 ovosezonskih utakmica Džejms je odigrao samo šest. Bez Lebrona u ekipi Lejkersi su ostvarili četiri pobjede, a pet puta su poraženi i s ukupnim učinkom 8:7 nalaze se na sedmom mjestu Zapadne konferencije.

Džejms u ovoj sezoni ima prosjek od 24,8 koševa, 5,5 skokova i 7 asistencija. Manje je koševa u karijeri ubacivao samo u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi, u kojoj je debitirao 2003. u dresu Klivlend Kavalirsa. Džejms će za 44 dana proslaviti 37. rođendan i trenutno individualno trenira kako bi se što prije vratio na teren.

Lejkersi će u srijedu započeti niz od pet gostovanja, a prva stanica im je Milvoki i dvoboj protiv aktualnih NBA prvaka. Na ovoj turneji po Istoku, Lejkersi će još gostovati kod Boston Seltiksa, Detroit Pistonsa, Njujork Niksa i Indijana Pejsersa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.