PROSLAVLJENI KOŠARKAŠ

Pipen: Najbolji svih vremena je Lebron, Džordan je uništio košarku

Bivši saigrač optužio Majkla Džordana da nije dovoljno dodavao loptu

Pipen: Ljut na svog nekadašnjeg saigrača. TWITTER

E. Ćosić

18.11.2021

Proslavljeni NBA košarkaš Skoti Pipen (Scottie Pippen) u svojoj knjizi "Unguarder) žestoko je kritikovao svog bivšeg saigrača, legendarnog Majkla Džordana (Michael Jordan).

Pipenu se prvo nije svidjelo kako su on i ostali saigrači pripazani u dokumentarcu "The Last Dance", gdje se doslovno sve vrtilo oko Džordana, dok je svima drugima pripala sporedna uloga. Također, nije mu se svidjelo ni to što je Džordan zbog dokumentarca zaradio 20 miliona dolara, dok ostali članovi šampionske generacije Bulsa prikazani u filmu nisu dobili ni centa.

Sada je bivši košarkaš Čikaga otišao korak dalje, te je poručio da je Džordan upropastio košarku, te da je Lebron Džejms (LeBron James) najbolji svih vremena.

- Mogu ići toliko daleko i reći da je Majk (Majkl Džordan op.a.) upropastio košarku. Osamdesetih su svi dodavali loptu kako bi pomogli timu. To je prestalo devedesetih, djeca su željela biti poput Majka. On nije želio dodavati loptu, nije želio skakati niti čuvati najboljeg igrača, htio je da se sve radi za njega. Zbog toga sam uvijek vjerovao da je Lebron Džejms najbolji igrač ove igre u historiji. On radi sve i utjelovljuje sve ono što je suština ove igre - napisao je Pipen.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.