LOŠE VIJESTI IZ ŠPANIJE

Tri dana do okupljanja košarkaških "Zmajeva": Džanan Musa pozitivan na koronavirus

Tamošnji mediji pišu kako se naš košarkaš osjeća dobro, da je asimptomatičan

Musa: Trebao zaigrati za reprezentaciju po prvi put nakon tri godine. TWITTER

E. Ćosić

18.11.2021

Reprezentativac i košarkaš Rio Breogana Džanan Musa pozitivan je na koronavirus. Musa je u posljednjoj rundi testiranja bio pozitivan, a, nažalost, ova vijest dolazi malo pred okupljanje košarkaške reprezentacije BiH.

Upitno je da li će jedan od naših najboljih košarkaša biti na raspolaganju selektoru Vedranu Bosniću. Kako pišu španski mediji, Musa je asimptomatičan, osjeća se dobro.

Musa će biti testiran sutra i prekosutra, a ukoliko i ti testovi budu pozitivni morat će, prema pravilima španske lige, u 14-dnevni karantin.

Košarkaši reprezentacije Bosne i Hercegovine okupljaju se 21. novembra a 26. će igrati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke u Skenderiji, a tri dana kasnije "Zmajevi" gostuju Bugarskoj.


Objava španskih medija. PRINTSCREEN

Pored Muse, pozitivne nalaze dobila su još trojica košarkaša. Musa i društvo su posljednju utakmicu odigrali u nedjelju, kada su u okviru 10. kola španske ACB lige zabilježili gostujući poraz od Manrese rezultatom 86:75. Bh. košarkaš je taj susret završio s devet ubačenih poena, uz šest skokova i tri asistencije.

Inače, Musa je od dolaska u klub upisao je deset nastupa i na prosjeku je od 15,5 ubačenih poena, 4,2 skoka i 2,3 asistencije po meču.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.