SARAJEVO

Počelo okupljanje košarkaških "Zmajeva" uoči početka kvalifikacija za SP

Stručni štab i dio igrača stigao je u sarajevski hotel Courtyard by Marriott, gdje će "Zmajevi" boraviti do utakmice prvog kola kvalifikacija s Češkom Republikom

A. V.

Pristigli igrači i članovi stručnog štaba

Foto: KSBiH


Muška košarkaška reprezentacija BiH počela se okupljati danas u Sarajevu uoči početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Stručni štab i dio igrača stigao je u sarajevski hotel Courtyard by Marriott, gdje će "Zmajevi" boraviti do utakmice prvog kola kvalifikacija s Češkom Republikom u petak. Očekuje se da naš nacionalni tim bude kompletiran tokom sutrašnjeg dana.

- Evo, konačno smo u Sarajevu. Članovi stručnog štaba su tu, igrači također polako dolaze. Sutra ujutro imamo prvi zvanični trening. Jako je dobra atmosfera, kao i uvijek. Svi znamo kakva je situacija s koronom, ali očekujem dolazak svih pozvanih, naravno nakon što odigraju svoje utakmice u klubovima - kazao je selektor Vedran Bosnić.

Pres-konferencija košarkaške reprezentacije BiH planirana je sutra u 14.30 sati u hotelu Courtyard by Marriott.

Utakmica BiH – Češka Republika igra se 26. novembra od 20 sati u velikoj dvorani Mirza Delibašić (KSC Skenderija). Ulaznice po cijenama od 10 i 15 KM možete kupiti na prodajnim mjestima ticketing shopa Kupikartu.ba.

Više o temi Košarkaška reprezentacija BiH

NA VRH

Podijeli članak na