KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA

Bez Muse protiv Čeha i Bugara: Bosnić se nada podršci navijača

Znamo da nema Veselog i Satoranskog kod Čeha, rekao je selektor Bosnić

Bosnić optimista pred naredne mečeve. KSBIH

M. K.

22.11.2021

Selektor košarkaša BiH, Vedran Bosnić, potvrdio je danas na press-konferenciji da Džanan Musa zbog koronavirusa neće igrati u kvalifikacijama za SP.

Selekcija BiH igra protiv Češke (26.11) i Bugarske (29.11), ali Muse, na žalost, neće biti u tim mečevima. Naš košarkaš je asimptomatičan, ali po pravilima španske košarkaške lige mora biti u 14-dnevnom karantinu.

Umjesto Muse, poziv je naknadno dobio košarkaš Slobode Ibrahim Durmo.

Selektor Bosnić istakao je da očekuje veliki broj navijača na utakmicama "Zmajeva".

- Ovi momci su otišli na Evropsko prvenstvo kada je malo ko mislio da će oni to uspjeti. Zaslužili su u petak da napunimo dvoranu koliko možemo. Ako su to četiri hiljede, da onda bude četiri hiljade ljudi. I da dobiju taj pljesak, novu energiju i da nam pomognete svima da odigramo što bolju utakmicu u petak, rekao je Bosnić.

Selektor se osvrnuo na narednog protivnika.

- Znamo da nema Veselog i Satoranskog. Za ove ostale ne znamo 100 posto koji su, a da neće doći. To je jako dobra ekipa.  To je jako dobra ekipa koja igra dugo zajedno, koja trči trazniciju jako dobro. Igrali su Olimpijske igre. Svi šutiraju. Visoki igrači se izvlače i šutiraju. Oni jesu jaki, ali mi želimo pobjedu, istakao je selektor Bosnić, te dodao "kako je cilj biti među prve tri u grupi, a ako se ukaže šansa jurit će se i prvo mjesto".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.