KVALIFIKACIJE ZA SP

Musa: Ne mogu sakriti svoju sreću, jedva čekam da se priključim saigračima

Imam ogromnu želju da igram za reprezentaciju, kao i uvijek

Džanan Musa. Arhiva

Piše: G. Š.

23.11.2021

Dolaskom Džanana Muse košarkaška reprezentacija BiH bit će kompletirana pred prve utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke (petak) i Bugarske (29. novembra). U jednom trenutku bilo je neizvjesno da li će sjajni košarkaš Breogana biti na raspolaganju selektoru Vedranu Bosniću za pomenute mečeve, ali iz Španije su danas stigle lijepe vijesti.

- Imam ogromnu želju da igram za reprezentaciju, kao i uvijek. Sada se otvorila mogućnost i više nisam sputan bilo kakvim klupskim zabranama, stoga me itekako uznemirilo kada sam prije nekoliko dana dobio pozitivan nalaz na korona virus. Ipak, nakon toga su uslijedila dva uzastopna negativna nalaza i prepreka više nema. Ne mogu sakriti svoju sreću što stižem u Sarajeva. Jedva čekam da se priključim saigračima i krenem s treninzima u reprezentaciji. Što se moje uloge u ekipi tiče, to će selektor odrediti. Znam samo da sam spreman dati više od sto posto svojih mogućnosti za ovaj dres, ističe Musa, koji sutra stiže u Sarajevo.

Utakmica BiH – Češka Republika igra se u petak, s početkom u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima ticketing shopa Kupikarta.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.