PRIPREME "ZMAJEVA"

Halilović: Uz pomoć publike želimo ući u kvalifikacije sa pobjedom

Atmosfera je kao i u posljednje tri ili četiri godine odlična

Halilović: Mislim da su češki vanjski igrači i šuteri najveća opasnost. Arhiva

Piše: G. Š.

23.11.2021

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Halilović jučer je stigao u Sarajevo i priključio se pripremama "Zmajeva" za meč protiv Češke (petak - dvorana "Mirza Delibašić" KSC Skenderija).


Sretan sam što smo se ponovo okupili

Naglašava da se obradovao dolasku na okupljanje reprezentacije i da je poželio biti sa svojim saigračima. 

- Sretan sam što smo se ponovo okupili. Atmosfera je kao i u posljednje tri ili četiri godine odlična. Moram reći da sam malo i poželio jer sam propustio dva posljednja ciklusa zbog povreda. Sinoć smo odradili prvi trening i krenuli smo ponavljati akcije koje želimo raditi protiv Češke, tako da se krenulo raditi sa specifičnim dijelom za utakmicu, rekao je Halilović i dodao:

- Radit ćemo i spremiti se za Češku kako bi uz pomoć gledatelja, kojih želim vidjeti što više na tribinama, krenuli pobjedom u kvalifikacije kao i prošli put.

Halilović je govorio i o rivalima "Zmajeva" u kvalifikacionoj grupi za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Japanu, Filipinima i Indoneziji, a to su Češka, Bugarska i Litvanija.


I više nego respektabilne ekipe

- Najveća stvar je u kakvim će sastavima doći ekipe. Doslovce se može desiti da svaki ciklus dođe nova ekipa jer zavisi od Eurolige i NBA lige. I više nego respektabilne ekipe, posebno Litvanija i Češka. Bugare znamo, mislim da su svake kvalifikacije s nama. Kada bi Češka došla u kompletnom sastavu, bila bi to jedna od jačih ekipa u kvalifikacijama, ali ne znamo kakvi će doći. Mislim da su im vanjski igrači i šuteri najveća opasnost, istakao je kapiten naše reprezentacije.

Utakmica BiH – Češka Republika igra se u petak, s početkom u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima ticketing shopa Kupikarta.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.