KVALIFIKACIJE ZA SP

"Zmajevi" večeras igraju protiv Češke: Svi u Skenderiju

Ulaznice po cijenama od 10 i 15 KM se mogu kupiti na prodajnim mjestima Kupikarta.ba, kao i na blagajni na platou KSC Skenderija

Posljednja četiri susreta pripala su Česima, ali.... KSBiH

Piše: G. Š.

26.11.2021

Muška košarkaška reprezentacija BiH večeras počinje svoj put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se održati 2023. godine u Indoneziji, Japanu i FIlipinima. "Zmajevi" u dvorani "Mirza Delibašić" KSC Skenderije dočekuju Češku (20 sati), selekciju s kojom naš nacionalni tim nema najbolja iskustva. Dosad smo odigrali pet mečeva protiv ovog rivala, slavili tek jednom, još u septembru 2008. godine. Posljednja četiri susreta pripala su Česima…


"Zmajevi"su zaslužili da napunimo dvoranu

No, to svakako ništa ne znači uoči večerašnjeg obračuna pod koševima Skenderije, ekipa pod palicom selektora Vedrana Bosnića je pokazala da se ne boji nikoga, što potvrđuju i sjajni rezultati u proteklom periodu te plasman na Eurobasket 2022.

- Ovi momci su otišli na Evropsko prvenstvo kada je malo ko mislio da će oni to uspjeti. Zaslužili su da napunimo dvoranu koliko možemo. Ako su to četiri hiljade, da onda bude četiri hiljade ljudi. I da dobiju taj pljesak, novu energiju i da nam pomognete svima da odigramo što bolju utakmicu i da probamo pobijediti, kazao je Bosnić.

Ulaznice po cijenama od 10 i 15 KM se mogu kupiti na prodajnim mjestima Kupikarta.ba, kao i na blagajni na platou KSC Skenderija.


Skenderija čeka

Nakon dugo vremena muška košarkaška reprezentacija BiH igra pred domaćom publikom. Zato nemojte zakazati. Podržite ove momke.

- Skenderija čeka. Budi "Zmaj", ističu iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Kladionica Mozzart na pobjedu našeg tima daje kvotu 1.35. Odigraj online i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.