POBJEDA ZMAJEVA

Selektor Bosnić nakon trijumfa: Momci su nakon razgovora sjajno reagovali

Zaslužili smo da pobijedimo. Osjećam kao da se nismo navikli igrati pred našom publikom, kaže Vedran Bosnić

Bosnić zadovoljan odnosom ekipe. Fena

M. K.

26.11.2021

Košarkaši BiH i Češke, u okviru 1. kola grupe F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. odigrali su u Sarajevu večeras svoj prvi susret u ovom ciklusu, a koji je završen pobjedom Bosne i Hercegovine rezultatom 97:90.

"Zmajevi" su gubili na poluvremenu sa 12 poena razlike, ali sjajno su zaigrali u drugom dijelu, prekinuli i na kraju slavili.

Selektor Vedran Bosnić nakon pobjede je izjavio:

- Sjajna utakmica jer smo pobijedili. Zaslužili smo da pobijedimo. Osjećam kao da se nismo navikli igrati pred našom publikom. Ako se sjećate posljednji put pred publikom smo igrali u Tuzli prije dvije godine. Bile su jako velike emocije. Pokušali smo se opustiti pred utakmicu i da od prve minute krenemo fokusirano, kao što smo igrali drugo poluvrijeme. Nismo uspjeli, ali sjajna reakcija u drugom dijelu, rekao je Bosnić, te je skrenuo pažnju na borbenost ekipe:

- Sjajna reakcija momaka nakon dobrog razgovora. Vidi se da hoće. Rekao sam ranije da možemo pobijediti. Jako bitna utakmica za nas i da nastavimo sanjati i, možda, i zaigramo na Svjetskom prvenstvu. Želimo pobijediti u svakoj utakmici, zaključio je selektor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.