KVALIFIKACIJE ZA SP

Teletović: Ljubav, karakter, volja, želja, pobjednički mentalite

Izabranici Vedrana Bosnića nemaju mnogo vremena za odmor, s obzirom na to da već u ponedjeljak u Botevgradu igraju protiv Bugarske

Mirza Teletović. Društvene mreže

Piše: G. Š.

27.11.2021

Naši najbolji košarkaši sinoć su u dvorani "Mirza Delibašić" KSC Skenderija pobijedili Češku (97:90), u meču 1. kola grupe F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

- Ljubav, karakter, volja, želja, pobjednički mentalitet. Naša košarkaška reprezentacija, napisao je predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović na društvenim mrežama.

Izabranici Vedrana Bosnića nemaju mnogo vremena za odmor, s obzirom na to da već u ponedjeljak u Botevgradu igraju protiv Bugarske. Bugari su, podsjetimo, u 1. kolu poraženi u Litvaniji (89:69).

Naš tim će od kraja kvalifikacija u februaru odigrati dvomeč protiv Litvanije, dok će u julu - u posljednja dava kola, odigrati revanše  sa Češkom i Bugarskom.

Tri najbolje selekcije iz naše grupe plasirat će se u završnu fazu kvalifikacije, gdje će sa tri najuspješnija tima iz grupe E (Francuska, Crna Gora, Mađarska i Portugal) formirati grupu K.

Plasman na Mundobasket 2023 iz grupe K izborit će tri prvoplasirane ekipe.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.