KVALIFIKACIJE ZA SP

Musa: Imamo veći kvalitet od Bugara

Malo su drugačija ekipa nego prošle godine, tako da možemo očekivati utakmicu na ivici faula, rekao je selektor Bosnić

"Zmajevi" danas u Botevgradu igraju protiv Bugara. KSBiH

Piše: G. Š.

29.11.2021

Nakon uspješnog otvaranja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine i pobjede nad Češkom u Sarajevu (97:90), mušku košarkašku reprezentaciju BiH večeras očekuje novi ispit.


Fokus na odbrani

"Zmajevi" će se u Botevgradu suprotstaviti domaćoj selekciji, koja žudi za osvetom nakon tri uzastopna poraza od izabranika Vedrana Bosnića. Gledajući suhi kvalitet, naš nacionalni tim je bolji, ali igrati protiv Bugara na njihovom terenu nikad nije lako.

- Malo su drugačija ekipa nego prošle godine, tako da možemo očekivati utakmicu na ivici faula. Oni igraju žestoko i borbeno, dosta trče i dosta šutiraju za tri poena. Trebamo se fokusirati odbrambeno da imamo što bolji ulaz u meč, da im ne dozvolimo da daju lagane koševe. To je nama mnogo bitno jer mi onda možemo da trčimo tranziciju, da dobijemo na samopouzdanju u napadu, kaže selektor Bosnić.

Reprezentativci BiH svjesni su da moraju dati maksimum ako žele trijumfom zaključiti godinu, što potvrđuju i riječi Džanana Muse:


Nametnuti ritam

- Večeras imamo jedan zadatak – da izađemo stopostotno spremni na teren, kao i protiv Čeha. Pokušat ćemo nametnuti naš ritam od početka meča. Znamo da su Bugari čvrsta ekipa, da dosta šutiraju trojke, ali mi sigurno imamo veći kvalitet da ostvarimo pobjedu i kvalifikacije otvorimo sa omjerom 2-0, rekao je Musa.

Utakmica Bugarska – BiH počinje u 18 sati po našem vremenu, uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 3.

Kladionica Mozzart na pobjedu Bugara daje kvotu 5. Odigraj online i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.