DRUGA POBJEDA ZMAJEVA

Selektor Bosnić nakon slavlja u Bugarskoj: Mogli smo otići i na plus 20, ali...

"Zmajevi" su vodili skoro cijeli meč, na kraju podebljali tu prednost i slavili sa 75:85

Selektor Bosnić odlično predvodi bh. tim. FIBA

M. K.

29.11.2021

Košarkaši Bugarske i BiH, u okviru 2. kola grupe F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. imali su u Botevgradu večeras svoj okršaj u ovom ciklusu, koji je završen pobjedom selekcije Bosne i Hercegovine rezultatom 75:85.

"Zmajevi" su vodili skoro cijeli meč, na kraju podebljali tu prednost i slavili, a selektor Vedran Bosnić nakon meča izjavio je:

- Prije svega, veoma sam sretan zbog reakcije mojih igrača jer nije bilo lako nakon dugog putovanja i emotivne utakmice u Sarajevu. Pripremili smo se najbolje što možemo, kontrolisali smo utakmicu sve vrijeme i zaslužili smo pobjedu, rekao je selektor Bosnić, te dodao:

- Bili smo jako motivisani da u teškoj situaciji, zbog puta i malog broja treninga, damo sve od sebe. Bugarska je jako dobra i kvalitetna ekipa koja ide na Evropsko, da odmah razjasnimo. Dugo su zajedno. Mi smo kontrolisali utakmicu i dali su igrači sve od sebe. Mogli smo u nekim trenucima otići i na plus 20 i ranije završiti utakmicu. Život je prekratak da ne iskoristite svaku šansu da pobijedite kad možete, rekao je selektor Vedran Bosnić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.