NBA LIGA

Embid pokvario povratak Durenta

Filadelfiji pripao derbi večeri protiv Bruklina

Embid: Ubacio 34 poena. AFP

A. V.

31.12.2021

Košarkaši Filadelfija 76ersa upisali su treću pobjedu u nizu u NBA ligi, a ostvarili su je na gostovanju kod Bruklin Netsa, najbolje momčadi Istočne konferencije.

Siksersi su slavili 102:10 premda se domaćinu za ovaj susret vratio Kevin Durent (Durant), trenutno najbolji igrač lige, koji je prethodnih deset dana bio u zdravstvenom i sigurnosnom protokolu.

U izjednačenoj utakmici ključni igrači pobjedničkog sastava bili su Džoel Embid (Joel Embiid) s 34 poena i sedam skokova, ali i sjajni prošlosezonski ruki Tajriz Maksi (Tyrese Maxey) koji je ubacio 25 poena uz sedam skokova te četiri asistencije.

Durent je vrlo kvalitetno obavio povratak na parkete te je ubacio 33 koša uz šest skokova i četiri asistencije. Novu dobru utakmicu imao je i Džejms Harden (James) koji je također ubacio 33 poena, ali je gotovo polovica od toga bila s linije slobodnih bacanja (14 od 18). Ipak, udarni tandem Netsa nije imao dovoljnu potporu od suigrača, a kompletna klupa Brooklyna ubacila je samo devet poena.

Prvaci Milkvoki Baksi su se u gostima poigrali s Orlando Medžikom. Kod pretposljednje momčadi na tabeli Istoka Milvoki je pobijedio 118:136 čime je upisao petu pobjedu u nizu.

I ovom prilikom prvi čovjek aktuelnih prvaka bio je Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo) koji je ubacio 33 poena, a tome je dodao i 12 skokova, pet asistencije i po dvije ukradene lopte te blokade. Odlično su ga pratili Džru Holidej (Jrue Holiday - 25 poena, sedam asistencija i pet skokova) i Kris Midlton (Khris Middleton - 22 poena i šest asistencija).

U domaćem sastavu najbolji su bili Franc Vagner (Franz Wagner - 20 poena) i Vendel Karter (Wendell Carter - 14 poena, 10 skokova i pet dodavanja).

Nakon odrađenog COVID-19 protokola u redove Vašington Vizardse se vratio najbolji igrač te momčadi Bredli Bil (Bradley Beal) koji je svoj sastav odveo do domaće pobjede protiv Klivlend Kavalirsa od 110:93. Ubacio je 29 poena, a imao je i 10 asistencija te šest skokova.

Utakmica Denver Nagetsa i Golden Stejt Voriosa je odgođena jer Denver nije mogao složiti momčad za utakmicu. Osim trenera Majka Melouna (Malone) u Denveru su trenutno trojica igrača u COVID-19 protokolu, a još su čak šestorica povrijeđena

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.