BH. KOŠARKA

Čerkezović napustio Zenicu, Čelik ostao sa samo četiri košarkaša

Zenički klub već ranije napustili su trener Josip Pandža, kapiten Milivoje Božović, Haris Ćurovac, Nedim Buza, Haris Dedajić i Stefan Simanić.

Čelik ostao bez još jednog igrača. Fena

M. K.

5.1.2022

Omladinski košarkaški klub Čelik ostao je sa samo četiri domaća igrača, jer je mogućnost da potraži novi klub dobio i Tuzlak Emir Čerkezović pa je upitan nastup zeničkog tima u preostala dva meča prvog dijela Prvenstva Bosne i Hercegovine, potvrdio je Feni predsjednik Čelika Goran Bulajić.

- S obzirom na to da smo proteklih dana ostali bez Anesa Podojka, Benjamina Bajramovića i Ranka Križanovića, a sada i bez Čerkezovića, jasno je da je upitan nastup seniorske ekipe u preostala dva meča, odnosno do prelaznog roka, kada bismo mogli angažirati nove igrače - kazao je Bulajić.

Zenički klub već ranije napustili su trener Josip Pandža, kapiten Milivoje Božović, Haris Ćurovac, Nedim Buza, Haris Dedajić i Stefan Simanić. Čelik bi 8. januara trebao gostovati kod tuzlanske Slobode, ali, s obzirom na to da je seniorski tim ostao sa samo četiri igrača, bit će gotovo nemoguće skupiti ekipu za tu utakmicu.

Upitno je i, nakon toga, odigravanje domaćeg susreta protiv Posušja pa bi, ako se to desi, Košarkaški savez BiH mogao Čelik izbaciti u niži rang.

- Šta god da se desi, to ne znači i gašenje kluba, jer sve mlađe selekcije nastavljaju s radom i takmičenjima, podvlači Bulajić.

Plan je da tokom ovog mjeseca organiziraju u sjednicu Skupštine kluba, na kojoj bi trebalo biti izabrano novo rukovodstvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.