NBA LIGA

Niksi nadoknadili 25 koševa zaostatka protiv Seltiksa

Pobjedu im je tricom sa zvukom sirene donio Beret

Trenutak kada je Beret pogodio tricu za pobjedu Niksa. AFP

A. V.

7.1.2022

Iako su u drugoj četvrtini gubili sa 25 koševa razlike Njujork Niksi su velikim preokretom dobili Boston Seltikse sa 108:105.

Dvije sekunde prije kraja Džejson Tejtum (Jayson Tatum) je Bostonu donio izjednačenje 105:105, ali je onda Ar Džej Beret (RJ Barrett) tricom sa zvukom sirene Nikse odveo do pobjede. No, najzaslužniji za preokret i pobjedu Kniksa bio je Evan Furnije (Fournier), koji je imao rekordni učinak karijere, 41 poen. Džulijus Rendl (Julius Randle) dodao je 22, a Imanuel Kvikli (Immanuel Quickley )16 koševa.

Kod Bostona Džejson Tejtum je ubacio 36, a Denis Šruder (Dennis Schroder) 20 poena.

 Košarkaši Finiks Sansa prva su momčad ove sezone koja je došla do 30 pobjeda u NBA ligi, sa omjerom 30-8 to im je drugi najbolji ulazak u sezonu u historiji kluba. Noćas su dobili Los Anđeles Lejkerse sa 106-89, a istakao se Kemeron Džonson (Cameron Johnson) sa 24 koša, što mu je rekord karijere.

Džejlen Smit (Jalen Smith) ostvario je 19 poena i 14 skokova, a Kris Pol (Chris Paul) je upisao prvi "tripl-dabl" sezone sa 14 koševa, 13 skokova i 10 asistencija. Najbolji igrač Finiksa Devin Buker (Booker) je uz loš šut (5-22) ubacio tek 11 poena.

Kod Klipersa Markus Moris (Marcus Morris) ubacio je 26 poena, najviše u sezoni, i tome dodao osam skokova, a Redži Džekson (Reggie Jackson) je završio sa 16 koševa.

Druga momčad lige Golden Stejt Voriorsi, koji su igrali bez povrijeđenog Stefa Karija (Steph Curry), izgubili su od jedne od najlošijih ekipa Nju Orleans Pelikansa sa sa 96:101. Pelikansi su prelomili utakmicu u zadnjoj četvrtini kada su otišli na deset koševa razlike, a predvodio ih je Brendon Ingram (Brandon) sa 32 poena. Džoš Hart (Josh) dodao je 14, a Herb Džouns (Jones) 13 koševa.

 U redovima Voriorsa najraspoloženiji bio je Endru Vigins (Andrew Wiggins) sa 21 poenom, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.