TEŠKA SITUACIJA

Čelik nema dovoljan broj igrača da igra utakmice, prijeti mu izbacivanje u niži rang

Zeničani sutra ne putuju u Tuzlu na gostovanje Slobodi

Zeničani ostali na četiri košarkaša. ARHIV

A. V. / Fena

8.1.2022

Omladinski košarkaški klub Čelik i zvanično je obavijestio komesara takmičenja Prvenstva Bosne i Hercegovine Božu Bošnjaka da nisu u mogućnosti sutra putovati u Tuzlu, na utakmicu 12. kola protiv Slobode, potvrdio je Feni predsjednik Čelika Goran Bulajić.

- Gospodin Bošnjak je, nakon objavljenih vijesti iz medija da smo ostali sa samo četiri igrača, zvao i interesirao se da li ćemo igrati u Tuzli. Saopćili smo mu, a onda poslali i zvaničan dopis. Jednostavno, u ovom trenutku to nije izvodivo pa da nema potrebe da delegira službena lica, kako se ni naš domaćin ne bi nepotrebno izlagao trošku organizacije utakmice - ističe Bulajić.

Čelik, zbog masovnog odlaska igrača iz kluba, gotovo sigurno neće moći odigrati ni utakmicu posljednjeg kola prvog dijela, u kojem su narednog vikenda trebali ugostiti Posušje.

S omjerom 1-9 zenički klub je trenutno posljednjeplasirani, a ako ne budu u mogućnosti organizirati ni domaću utakmicu protiv Posušja, to bi značilo da će i tu utakmicu izgubiti službenim rezultatom 0:20 te da će ih Košarkaški savez BiH izbaciti u A1 ligu. Isključivanjem seniorske ekipe iz ovogodišnjeg takmičenja, kako je ranije najavio Bulajić, ne znači i raspad, odnosno gašenje kluba, jer će sve omladinske selekcije nastaviti s radom i takmičenjima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.