KOŠARKA

Veljko Mršić napustio klupu Hrvatske, postaje trener našem Džananu Musi

Sada već bivši hrvatski selektor preuzima Breogan

Mršić: Hrvatsku odveo na EP. AGENCIJE

A. V.

19.1.2022

Hrvatski košarkaški savez i dosadašnji selektor muške reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić postigli su dogovor o međusobnom prekidu saradnje.

Mršić je reprezentaciju preuzeo u maju 2019. godine. Prve je utakmice vodio na NBA ljetnoj ligi u Las Vegasu, a zatim je Hrvatsku, zajedno sa svojim stručnim štabom i velikim trudom igrača uspješno proveo kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Splitu Hrvatska nije osigurala put u Japan, a u novembru 2021. godine započeo je novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji je reprezentacija započela s dva poraza te je sada očekuje težak put u borbi za Svjetsko prvenstvo, kao i Evropsko prvenstvo koje je na rasporedu u septembru 2022. godine.

Veljko Mršić se zahvalio i HKS-u i svojim saradnicima na međusobnoj suradnji.

- Nakon gotovo tri godine dobre sAradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom povjerenju koje je rezultiralo uspješnim plasmanom reprezentacije na Evropsko prvenstvo, što je i bilo definirano kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvala ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom štabu na podršci te cijeloj reprezentaciji želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svjetskom prvenstvu - poručio je Mršić.

Prema zasad neslužbenim informacijama, Mršić će trenersku karijeru nastaviti u Španiji, gdje će preuzeti Breogan, tim našeg Džanana Muse.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.