PRVENSTVO BIH

Derbi kola u Tuzli

Nekoliko ekipa konkurira za prvih pet pozicija koje vode u Ligu za prvaka, dok su pored Čelika koji je već napustio takmičenje, u najužoj konkurenciji za ispadanje Radnik iz Bijeljine i Zrinjski

Er. B.

Tuzlacima je pobjeda protiv Leotara imperativ

Foto: OKK Sloboda Tuzla


Ovog vikenda se nastavlja košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine, a trka za Ligu 6 za prvaka i opstanak su ušle u drugi dio, tako da bi moglo postajati sve zanimljivije.

Nekoliko ekipa konkurira za prvih pet pozicija koje vode u Ligu za prvaka, dok su pored Čelika koji je već napustio takmičenje, u najužoj konkurenciji za ispadanje Radnik iz Bijeljine i Zrinjski iz Mostara. Obje ove ekipe su se pojačavale u posljednje vrijeme pa će nastavak ponuditi zanimljivu borbu.

Upravo ta dva kluba se i sastaju u subotu. Derbi meč igraju Sloboda i Leotar, ozbiljni kandidati za plasman u Ligu za prvaka, dok komšijski derbi igraju Široki i Posušje.

Parovi 15. kola (subota): Radnik – Zrinjski (16 sati), Promo – Bratunac (18), Sloboda – Leotar (19), Posušje – Široki (19), Mladost – Bosna (19). Borac slobodni.

Poredak: 1. Borac 21 bodova, 2. Široki 21, 3. Leotar 21, 4. Sloboda 19 (utakmica manje), 5. Posušje 19, 6. Bratunac 19, 7. Spars 17 (utakmica manje), 8. Promo 16, 9. Bosna 15 (utakmica manje), 10. Radnik 14, 11. Mladost 13 (dvije utakmice manje), 12. Zrinjski 12 (utakmica manje).

Više o temi Prvenstvo BiH za košarkaše

NA VRH

Podijeli članak na