NBA TRADE

Analiza američkih medija: Gdje Jusuf Nurkić nastavlja karijeru

Portland želi srediti situaciju s plaćama

Nurkić: Slijedi novi ugovor. Arhiv

N. D.

8.2.2022

Ostalo je oko 48 sati prije isteka roka za razmjenu igrača u NBA ligi, američki mediji posebno su analizirali situaciju i u Portlandu našeg Jusufa Nurkića. "Bleacher Report" u centar zbivanja stavlja beka S.DŽ. Mekaluma (CJ McCollum) sada je najveće ime koje bi se moglo naći u trejdu. 

Njuorleans se dugo smatrao najaktivnijim Mekalumovim udvaračem, ali su i Njujork i Atlanta nedavno vodili razgovore o kupovini veterana iz Portlanda, rekli su izvori za "BR".

Čini se da je Portlandov prag za rastanak s Mekalumom znatno niži. Blejzersi su već pokazali svoj interes za smanjenjem dugoročne plaće mijenjajući Normana Pauela (Powell) i Roberta Kovingtona (Covington) u Los Anđeles za Erika Bledsoa (Eric Bledsoe), Džastisa Vinsloa (Justise Winslow), beka Keona Džonsona (Johnson) i izbor u drugom krugu drafta 2025. godine. 

Treba na sve dodati nadolazeću isplatu koja sigurno čeka 22-godišnjeg beka Enfrija Simonsa (Anfernee), i Portland ostaje usredotočen na održavanje veće finansijske fleksibilnosti, rekli su izvori, s ciljem da ostane ispod praga poreza na luksuz čak i nakon što Simonsu dodijeli sljedeći ugovor. 

Kako pišu Amerikanci, nakon početnih razgovora i trejdu, malo je vjerovatno da će Jusuf Nurkić promijeniti klub, budući da centar Blejzersa i klub imaju obostrani interes da pristanu na novi ugovor ove vansezone, rekli su izvori. 

Jasno je, Nurkiću bi slijedio bogatiji ugovor od sadašnjih 12 miliona dolara po sezoni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.