KVALIFIKACIJE ZA SP

Razija Mujanović: Drago mi je da smo "začepili usta" onima koji samo čekaju naš pad

Zato miševi, nazad u rupe! "Zmajice" lete u Australiju!, istakla je legendarna Raza

Ženska košarkaška reprezentacija BiH: Kapa do poda. Društvene mreže

Piše: G. Š.

13.2.2022

Tim menadžer naše ženske košarkaške reprezentacije Razija Mujanović nije krila oduševljenje nakon trijumfa "Zmajica" nad favorizovanim Japankama, u posljednjoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo 2022.    

Može se desiti da "nije naš dan"

- Bosna i Hercegovina se, po prvi put u svojoj historiji, plasirala na Svjetsko prvenstvo u košarci. Prije svega, želim da uputim izvinjenje svima vama koji nas pratite zbog jučerašnje loše partije protiv Kande! To je bio zaista bolan "šamar" za sve nas, ističe legendarna Raza i dodaje:

- Iz iskustva govorim, možda je bolje da nam se to desilo u kvalifikacijama, a ne na Munobasketu, jer nismo mogli dobiti bolju lekciju.

Lijepo je pobjeđivati i kada te ljudi slave, ali kako naglašava, moramo naučiti da se nakon poraza skupimo, dignemo glavu gore i nastavimo dalje. 

- Može se desiti da "nije naš dan", može se desi da nas neko pobjedi, ali ne smijemo se predati prije kraja utakmice, nikad! Iz ovakvih utakmica moramo učiti. Moramo steći iskustvo izvan Evrope i pripremiti se za veliko takmičenje. Djevojke su pokazale zašto su pete u Evropi! Djevojke su pokazale da imaju karakter i da im je mjesto u samom vrhu košarke! Ponosna sam, kao nikad ranije! Jer ja sam znala da djevojke mogu više, ali sada su same sebi dokazale da mogu, a to je još bitnije. Umorni, pred punom dvoranom domaćih navijača, pobjedili smo Japan 87-82. 

Ženska selekcija Japana je olimpijski viceprvak.

- Drago mi je da smo "začepili usta" onima koji samo čekaju naš pad! Nakon što je Bjelorusija otkazala dolazak u Japan zbog koronavirusa, mnogi su rekli "da smo imali sreće", "da se drugačije nikad ne bismo plasirali na Svjetsko prvenstvo"... Jako mi je žao što Bjelorusija nije bila u Japanu, jer mi smo sportisti i mi želimo pobjede na parketu, a ne "za zelenim stolom"! I mi smo imali problema sa sklapanjem tima zbog koronavirusa, ali se nismo žalili, nego smo tražili najboljih 12 koje mogu da putuju u Japan. 


Zmajice" lete u Australiju

Naš tim je imao i peh sa povredom naše Marice Gajić.

- Pa da je moralo, obukla bi ja najdraži dres, pa neka me ova djeca razbiju kada već njihove predhodnice nisu mogle. Zato miševi, nazad u rupe! "Zmajice" lete u Australiju! BiH će na Mundobasketu igrati krajem septembra u Australiji i takmičit će se sa 11 reprezentacija za titulu prvaka svijeta. Hvala svima vama koji ste zbog nas ustajali rano vikendom i što ste sa nama i kada je dobro i kada je loše, zaključila je Razija Mujanović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.