NAJBOLJI BH. KOŠARKAŠ

Maestralna utakmica Nurkića, stigao i do velikog jubileja

Postigao je čak 32 poena, a zabilježio je i osam skokova, četiri asistencije, a imao je i jednu blokadu, kao i jednu ukradenu loptu

Nurkić: Jedna od najboljih utakmica u NBA karijeri. AFP

E. Ć.

17.2.2022

Košarkaši Portland Trejl Blejzera su došli do četvrte uzastopne pobjede, a ovog puta su savladali Memfis Grizlise na gostovanju sa 123:119, a Portland je predvodio najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Nurkić je protiv Memfisa odigrao jednu od najboljih utakmica u NBA karijeri. Postigao je čak 32 poena, a zabilježio je i osam skokova, četiri asistencije, a imao je i jednu blokadu, kao i jednu ukradenu loptu. "Bosanska zvijer" je imala odličnu realizaciju, za dva poena 11/16, a za tri 1/2. 

Nurkiću je nedostajao poen da izjednači svoj rekord. On je u martu 2017. protiv bivšeg kluba Denver Nagetsa (122:113) ubacio 33 poena.



Osim Nurkića, odličnu partiju odigrao je Anferni Simons (Anfernee) sa 31 poenom, dok je kod Memfisa najefikasniji bio Dža Morant (Ja) koji je ubacio 44 poena i 11 asistencija. 

Jusuf Nurkić je sinoć došao do velikog jubileja, jer je prešao cifru od 5.000 poena u najjačoj košarkaškoj ligi.


Što se Portlanda tiče, ovo je bio četvrti trijumf za tim iz Oregona. Prethodno su savladali Njujork Nikse, Los Anđeles Lejkerse i aktuelnog NBA prvaka Milvoki Bakse. Nurkić i društvo u narednom kolu igraju protiv Golden Stejt Voriorsa.


Statistika Nurkića. Sofascore

Kompletnu statitstiku možete pronaći na "Sofascoreu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.