OL-STAR UTAKMICA

Tim Lebron bolji od tima Durent, spektakularan meč Stefa Karija

Kari je oborio rekord po broju ubačenih trojki na Ol-star meču, a malo mu je nedostajalo i da postane rekorder po poenima

Džejms: Ubacio 24 poena. Twitter

E. Ć.

21.2.2022

U noći sa nedjelje na ponedjeljak odigran je Ol-star meč, a tim Lebrona Džejmsa (LeBron James) je pobijedio ekipu Kevina Durenta (Durant) sa 163:160.

Prvo ime meča bio je Stef Kari (Steph Curry), koji je u Klivlendu zasluženo osvojio priznanje koje se dodjeljuje najkorisnijem igraču utakmice - MVP koje ove godine nosi ime po legendarnom košarkašu Kobiju Brajantu (Kobe Bryant).






On je ubacio 50 poena, od čega je bilo čak 16 trojki, čime je oborio rekord po broju pogođenih šuteva i trojki na Ol-star utakmici, a malo mu je nedostajalo da obori rekord po broju poena na Ol-star meču - rekorder je Entoni Dejvis (Anthony Davis) koji je 2017. godine ubacio 52 poena.

Pored Karija, u pobjedničkom timu istakali su se Janis Adetokumpo (Giannis Antetokounmpo) i kapiten Lebron Džejms koji je ubacio 24 poena, a posljednji koš za ovjeru pobjede bilo je njegovo djelo. Nikola Jokić je ubacio deset poena, dok je Luka Dončić dodao dva manje.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Džoel Embid (Joel Embiid) sa 36 poena, a dodao je i deset skokova, dok je Devin Buker (Booker) ubacio 20 poena.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.