KVALIFIKACIJE ZA SP

Halilović: Lijepo je doći nazad u Tuzlu i osjetiti ovo zanimanje navijača

Kapiten bh. košarkaša govorio uoči prvog meča s Litvancima

Halilović: Litvancima je košarka najbitnija poslije religije. FIBA

Piše: A. V.

22.2.2022

Na današnjoj pres-konferenciji povodom utakmice s Litvanijom, javnosti su se uz selektora Vedrana Bosnića obratili kapiten bh. košarkaša Miralem Halilović i Džanan Musa.

Halilović je dijete Tuzle, odradstao je na Slatini i dodatno je motivisan jer igra pred svojim sugrađanima.

- Lijepo je doći nazad u Tuzlu, grad košarke, i osjetiti ovo zanimanje navijača. Traži se karta više, žele ljudi da dođu na utakmicu i sve zaista prolazi u odličnoj atmosferi. Sinoć smo odradili trening i krenuli s pripremom utakmice. Uz još dva dobra dana rada ćemo se sigurno dobro i spremiti - rekao je Halilović na početku.

Halilović je u svojoj karijeri nastupao za litvansku ekipu Dzukija.

- Bio sam tu kratko, tri mjeseca, ali osjetio sam koliko ljudima znači košarka. Poslije religije im je košarka najbitnija. Oni ginu i žive za to. Mnogo će i njima značiti ova utakmica i pratit će je Litvanci maksimalno - kazao je Halilović.

Osvrnuo se i na prošle kvalifikacije za Mundobasket, koje su prije nešto više od dvije godine neuspješno okončane za "Zmajeve".

- Moram priznati da je i tad interesovanje bilo veoma jako. Momci su sada dvije godine stariji i ostvarili su veliki napredak. Ekipa ne izgleda isto kao tada, a imamo i dodatke nekih novih igrača. Ući ćemo u ovu utakmicu s puno boljim adutima - istakao je Halilović i još jednom ponovio koliko mu znači što se utakmica igra u Tuzli.

- Kao klinac sam tu dolazio i gledao reprezentaciju. Ja sam sa Slatine i to su velike emocije. Sve ti je vezano za Slobodu i reprezentaciju, sigurno da sam ponosan što predstavljam reprezentaciju - zaključio je Halilović.

Utakmica BiH – Litvanija igra se u četvrtak od 20 sati u Mejdanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.