KVALIFIKACIJE ZA SP

Litvanija stiže u grotlo Mejdana: Bh. košarkaši favoriti kladionica

Selektor Bosnić najavio bespoštednu borbu

Ispit zrelosti za "Zmajeve". KS BiH

A. V. / Fena

24.2.2022

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u tuzlanskom "Mejdanu" protiv Litvanije igrati treći meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nakon dva odigrana kola obje ekipe su upisale pobjede protiv Češke i Bugarske, pa će večerašnji pobjednik zauzeti prvo mjesto u grupi.

U drugu rundu kvalifikacija plasirat će se tri najbolje reprezentacije iz grupe, ali ono što je bitno je da se u drugu fazu prenose bodovi iz prve, tako da je svaka pobjeda izuzetno važna.

Selektor BiH Vedran Bosnić za večerašnji susret najavio je bespoštednu borbu na parketu.

- Mi se ne možemo opustiti protiv bilo kojeg protivnika u Evropi. Litvanci imaju bogatu historiju i zvučna imena, igraju u dobrim klubovima i jako su kvalitetni. Ali najvažnije je kako mi budemo igrali, koliko ćemo biti agresivni i disciplinovani u napadu i odbrani - izjavio je Bosnić.

Svi košarkaši spremni za meč. KS BiH

Litvanija je u ovom meču oslabljena za tri igrača koji su uoči polaska saznali da su zaraženi koronavirusom. Radi se o Kristupasu Žemaitisu, Gitisu Masiulisu (Gytis) i Dovidasu Geidraitusu (Dovydas), a Košarkaški savez Litvanije radio je užurbano na pronalasku igrača koji bi ih mogli zamijeniti u ovom ciklusu kvalifikacija.

Za tri dana, 27. februara, iste selekcije će odigrati i drugi međusobni susret u grupi, ovoga puta u Viljnusu.

Večerašnji susret na rasporedu je u dvorani "Mejdan" u Tuzli u 20 sati. 

Zanimljivo da je prema kladionicama naš tim favorit. Mozzart Bet na pobjedu BiH nudi kvotu 1.70, dok je koeficijent na trijumf Litvanaca 2.30.

Ostalu ponudu kladionice Mozzart Bet pogledajte ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.