KVALIFIKACIJE ZA SP

Večeras u Mejdanu duel za košarkaške gurmane: Litvanci imaju najbolju “klupu” u kvalifikacijama

Naši "Zmajevi" pod svodom obnovljenog tuzlanskog Mejdana dočekuju prvog favorita grupe F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, selekciju Litvanije

G. Š.

Utakmica BiH – Litvanija počinje u 20 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 2

Foto: KSBiH


Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (20 sati) će biti na teškom ispitu. Naši "Zmajevi" pod svodom obnovljenog tuzlanskog Mejdana dočekuju prvog favorita grupe F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, selekciju Litvanije.

Maksimalan učinak

Riječ je o obračunu ekipa koje imaju maksimalan učinak nakon prva dva kola, što garantuje istinsku poslasticu pod obručima. Spektaklu će sigurno doprinijeti i činjenica da su sve ulaznice, koje su puštene u prodaju (3.500), planule za svega tri sata.

Što se tiče večerašnjeg rivala naše reprezentacije, nema sumnje da se radi o izuzetno snažnom timu. Podatak da su ekipa sa najboljom “klupom” u kvalifikacijama (igrači koji nisu prva petorka prosječno postižu 54,5 poena po meču) dovoljno govori o širini rostera s kojim raspolaže selektor Kazys Maksvytis. U još nekoliko kategorija trenutno imaju bolje brojke od bh. selekcije, poput skoka ili procenta šuta za tri poena.

Francuz, Turčin i Italijan dijele pravdu

Ali, to ne mora apsolutno ništa značiti kada sudija podbaci večeras loptu u kultnoj tuzlanskoj dvorani.

- Ako gledamo rostere i historiju, naravno da svi njih stavljaju kao favorite, ali za mene je moja ekipa uvijek favorit, rekao je u svom ratničkom stilu selektor "Zmajeva" Vedran Bosnić.

Utakmica BiH – Litvanija počinje u 20 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 2. Sudije su Yohan Rosso (Francuska), Kerem Baki (Turska) i Lorenzo Baldini (Italija).

Više o temi Vedran Bosnić

NA VRH

Podijeli članak na