SIGURNOSNI RIZIK

Košarkaška reprezentacija BiH nije otputovala u Litvaniju, upućen zahtjev FIBA-i

Smatramo da je stanje u tom dijelu Evrope, najblaže govoreći, veoma zabrinjavajuće, rekao je generalni sekretar KS BiH Amer Čolan

E. Ć.

Čolan: Ne putujemo ako ima rizika

Foto: Avaz


Košarkaški savez Bosne i Hercegovine podnio je zahtjev Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) za odgodu utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, između reprezentacija Litvanije i BiH, koja je zakazana za nedjelju, 27. februar, u Vilniusu.

Razlog je sigurnosni rizik kojem bi bio izložen naš nacionalni tim, s obzirom na dramatičnu situaciju u zemljama koje okružuju Rusiju.

- U saglasnosti sa stručnim štabom i igračima, donijeli smo odluku da reprezentacija BiH ne putuje jutros zajedno za selekcijom Litvanije čarterom u Vilnius, kako je prvobitno planirano. Smatramo da je stanje u tom dijelu Evrope, najblaže govoreći, veoma zabrinjavajuće. Tokom dana se očekuje i da litvanski parlament donese odluku o proglašenju vanrednog stanja, što dovoljno govori. 

U takvim okolnostima, smatramo da bi bilo najbolje odgoditi utakmicu te smo se obratili najvišim tijelima FIBA sa zahtjevom da odredi novi termin meča, kada budemo sigurni da naši reprezentativci neće biti izloženi bilo kakvom riziku tokom putovanja u Litvaniju - istakao je generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Odluka Međunarodne košarkaške federacije očekuje se tokom dana.

Više o temi Košarkaški savez BiH

NA VRH

Podijeli članak na