KVALIFIKACIJE ZA SP

Selektor Bosnić trenutno u kadru ima samo deset igrača

To su Džanan Musa, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Kenan Kamenjaš, Ismet Sejfić, Sani Čampara, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Amar Gegić i Edin Atić

"Zmajevi" pred polijetanje za Viljnus. KSBiH

Piše: G. Š.

27.2.2022

Košarkaša reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je čarter letom iz Sarajeva otputovala u Vilnius, gdje će večeras (18.30 sati) odigrati četvrtu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Litvanije. Na put je krenulo deset "Zmajeva" koji će biti na raspolaganju selektoru Vedranu Bosniću. To su Džanan Musa, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Kenan Kamenjaš, Ismet Sejfić, Sani Čampara, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Amar Gegić i Edin Atić.

No,iz KSBiH nisu željeli objaviti spisak igrača za večerašnju utakmicu jer postoji mogućnost da će se našoj ekspediciji u Viljnusu priključiti još neki igrač, koji su nakon prvobitne odluke čelnika bh. košarke da se ne ide u Litvaniju vratili u gradove svojih klubova.  

- Malo čudna situacija za sve nas, ali šta je, tu je. Ne treba sad puno o tome razmišljati. Ovi momci što su tu će se boriti, trebamo dati sve od sebe i probati pobijediti, rekao je selektor Bosnić za "Bh. basket", te dodao:

- Nadam se da ćemo stići na utakmicu... 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.