KVALIFIKACIJE ZA SP

Vedran Bosnić nakon poraza: Ne možeš pobijediti ako izgubiš 19 lopti

Dali smo sve od sebe u ovoj situaciji koja nije najbolja. Putovali smo tek danas i pokušali motivisati ekipu, kaže selektor

Bosnić će napraviti analizu dosadašnjih kvalifikacija. FIBA

M. K.

27.2.2022

Košarkaši Bosne i Hercegovine večeras su u Viljnusu sa 77:56 poraženi od Litvanije, što je bila druga pobjeda Litvanije nad BiH ove sedmice u okviru kvalifikacija za SP.

Selektor Vedran Bosnić istakao je da su "Zmajevi" večeras dali ono najbolje od sebe što su mogli.

- Dali smo sve od sebe u ovoj situaciji koja nije najbolja. Putovali smo tek danas i pokušali motivisati ekipu. Bili smo mekani u prvih šest-sedam minuta i dali samopouzdanje Litvaniji, protiv koje se to ne smije raditi. Imaju dobre šutere, rekao je Bosnić.

- Nakon toga smo igrali jako dobro i igrali smo solidnu utakmicu narednih 25 minuta. Nismo ostali na tom nivou do kraja, imali smo čak 19 izgubljenih lopti i manje skokova. S tim stvarima se ne može pobijediti Litvanija, dodao je. 

Bosnić je smatrao da će i utakmica u Viljnusu biti odgođena, ali...

- Mogu vam skratiti priču. Neke utakmice su otkazane i mislili smo da će i s našom biti isto. Međutim, dobili smo informaciju da to neće biti slučaj. Neki igrači su se u međuvremenu i vratili kući, neki su povrijeđeni, a otkazali smo i let za Litvaniju. KSBiH je uradio dobar posao da nam omogući da dođemo ovdje danas. Momci su samo stigli da jedu i izađu na teren, rekao je selektor BiH.

Na pitanje da li će nas ovi porazi koštati u drugoj fazi kvalifikacija, u koju se bodovi prenose iz prve, kaže:

- Svaka utakmica je bitna i za svaku se pripremamo da osvojimo bodove. Naravno da su i ove utakmice bitne, respektujemo Litvaniju, ali probali smo da ih pobijedimo. U Tuzli smo bili blizu, a ovaj meč je bio drugačiji zbog svega. Trebamo još jednu pobjedu za drugu fazu i to je naš primarni cilj sada, rekao je selektor.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.