KVALIFIKACIJE ZA SP

Musa: Bila je teška situacija, ali to nije isprika

Došli smo tu da damo 100 posto od sebe, ali nije to bila naša noć

Musa: Pokušat ćemo napredovati i biti bolji u narednim utakmicama. KSBiH

Piše: G. Š.

28.2.2022

Jedan od naših najboljih košarkaša Džanan Musa sinoć (77:56) u Viljnus nije bio na svom nivou, pa je meč okončao sa sedam poena. No, istakao je da je ponosan na deset momaka koji su na dan utakmice došli u Viljnus, nakon svih problema, te dali sve od sebe na parketu.

Dobro su nas branili

- Čestitam Litvaniji... Teška je situacija bila za nas, ali to nije isprika. Došli smo tu da damo 100 posto od sebe, ali nije to bila naša noć. Litvanija je igrala dobro i zaslužila je pobjedu. Pokušat ćemo napredovati i biti bolji u narednim utakmicama prije Eurobasketa, rekao je Musa.

Kako ste zadovoljan svojom igrom u ove dvije utakmice, pošto ste bili jako dobro čuvan i limitirani u napadu?

- U ovom prozoru Litvanija je uradila jako dobar posao. Cijeli tim je igrao dobro, dobro su nas branili, a mi ćemo sve analizirati sa selektorom i vidjeti gdje smo griješili. Treba ispraviti greške.

Je istina da ekipa nije trenirala od četvrtka? 

- Da, teška je situacija bila za nas. Ponosan sam na ovih deset igrača koji su došli tu. Nije bila perfektna situacija u ova tri dana, borili smo se 40 minuta i ovo u Viljnusu je samo loša sreća. Naredni put ćemo, nadam se, pobijediti.

Dobro iskustvo

Jeste li se u Viljnusu osjećali nesigurno?

- Ne, uopšte se nisam osjećao nesigurno. Šta je – tu je. Teška je ovo situacija za cijelu Evropu s ovim ratom i nadam se da će se sve završiti brzo. Nije opasno u Litvaniji, posebno u Viljnusu i za nas je to bilo dobro iskustvo, istakao je Musa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.