POMOĆ SARAJEVSKOM KLUBU

Općina Centar pomaže KK Bosna Royal s 10.000 KM

Predsjednik Bradić je naglasio da situacija nije najbolja, ali da se čini sve kako klub ne bi napravio korak nazad

Potpisan ugovor između Bosne i Općine Centar. FENA

M. K.

7.3.2022

Načelnik Općine Centar, Srđan Mandić, i predsjednik Upravnog odbora KK Bosna Royal, Almir Bradić, potpisali su ugovor prema kojem će Općina pomoći rad ovog kluba s deset hiljada maraka.

Sredstva će biti iskorištena za plaćanje sale za trenažne procese omladinskog pogona KK Bosna Royal, saopćeno je iz Općine Centar, prenosi Fena.

Ovom prilikom je razgovarano i o stanju u KK Bosna Royal.

Predsjednik Bradić je naglasio da situacija nije najbolja, ali da se čini sve kako klub ne bi napravio korak nazad.

- Iako sa ovim sredstvima ne rješavamo najkrupnije probleme, ona će klubu dobro doći. U narednom periodu nas čekaju jako bitne utakmice za ostanak u ligi. Dat ćemo sve od sebe da ne napravimo korak nazad i ako zadržimo trenutnu poziciju, to će za nas biti uspjeh. Ukoliko nam mogućnosti budu dozvoljavale pokušat ćemo se pojačati za naredni takmičarski ciklus jer i ostali klubovi na tome rade, naglasio je Bradić.

Načelnik Mandić je istakao da će pokušati i u rebalansu budžeta obezbijediti dodatna sredstva za pomoć klubu.

- Općina pomaže amaterski sport, ali izdvajamo i sredstva za naše najveće i najbolje klubove. Pokušat ćemo u rebalansu naći dodatna sredstva da napravimo prvi korak za koji se nadamo da će i ostali slijediti. Projekat spašavanja kluba je izvan naših realnih mogućnosti, ali da ćemo pomoći, hoćemo, kazao je načelnik Mandić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.