U JEDNOJ SEZONI

Jokić uradio što nije niko u historiji NBA, šou u neviđenom izdanju

Postao prvi igrač u historiji koji je u jednom sezoni postigao 2.000 poena, sakupio 1.000 skokova i upisao 500 asistencija

Jokić igrao i sa crvenom trakom oko glave. NBA

A. Č.

8.4.2022

Denver je savladao Memfis sa 122:109 i tako osigurao mjesto u plej-ofu, a još jednom je ključnu ulogu imao Nikola Jokić. Srbijasnki centar je postigao 35 poena, dodao je 16 skokova i pet asistencija.

Postao prvi igrač u historiji koji je u jednom sezoni postigao 2.000 poena, sakupio 1.000 skokova i upisao 500 asistencija.

Ovo je prvi put da je Jokić igrao i sa crvenom trakom oko glave (silom prilika), a rijetko kada je ranije nosio rukave, znojnike ili bilo šta od opreme koju često koriste NBA zvijezde.

- Lik je stvarno sjajan u košarci - rekao je Bouns Hajland nakon što su mu saopćili šta je Jokić upravo uradio.

Sve je ovo postigao nakon što je krvario već u prvom minutu kada mu je Džaren Džekson Junior razbio čelo laktom.

Jokić je morao dva puta da ide na klupu da bi se zaustavilo krvarenje, a do kraja je nosio crvenu traku koja je pomogla da završi susret.

Vodio je Denver do 48:33 na poluvremenu, a nakon susret je trener Majkl Meloun kratko poručio.

- MVP nije uopće ni takmičenje. Ima tu sjajnih igrača, ne kažem da nema. Ipak, ono što je Nikola Jokić uradio ove godine sa timom sve kroz šta je prošao, to je prosto nevjerovatno. Bio je dobar prošle godine i još bolji ove - poručio je Meloun.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.