NBA LIGA

Batlerov rekord protiv Hoksa, Ingram ugasio Sanse

Majami udvostručio vodstvo, Nju Orleans i Memfis poravnali serije

Batler: Prvo ime Hita. AFP

A. V.

20.4.2022

Džimi Batler (Jimmy Butler) je s ličnim rekordom od 45 koševa bio najzaslužniji za pobjedu Majami Hita od 115:105 protiv Atlanta Hoksa, kojom je prvi nositelj NBA doigravanja u Istočnoj konferenciji došao do vodstva 2-0 u seriji na četiri pobjede.

Kad je Majami u 40. minuti došao do 16 koševa prednosti (94:78), činilo se da je Atlanta bez izgleda da dođe do pobjede u ovoj utakmici. No, prvenstveno zahvaljujući Bogdanu Bogdanoviću, koji je 19 od svojih 29 poena postigao u zadnjoj četvrtini, Hoksi su uspjeli svoj zaostatak svesti na samo tri koša (104:101) na 3:15 minuta prije kraja.

U tom trenutku je Batler, koji je do tada već postigao 38 koševa, uzeo stvari u svoje ruke i sa sedam uzastopnih poena postignutih zakucavanjem, tricom i polaganjem odlučio pobjednika.

Uz 45 koševa Batler je imao po pet skokova i asistencija te dvije ukradene lopte. Najveći pomagači bili su mu Tajler Hiro (Tyler Herro) s 15 i Maks Stras (Max Strus) s 14 poena.

Hoksi su, osim 29 Bogdanovićevih koševa, dobili 25 poena od Treja Janga (Trae Young) koji je imao i sedam asistencija te šest skokova, ali i 10 izgubljenih lopti za što je nakon utakmice optužio sudije.

U sljedeće dvije utakmice Hoksi će biti domaćini, a prva je na rasporedu u noći s petka na subotu, prenosi Hina.

Veliku gostujuću pobjedu ostvarili su Nju Orleans Pelikansi koji su s 114:125 slavili u Finiksu, kod najbolje momčadi osnovnog dijela sezone. Brendon Ingram (Brandon) je sa 37 koševa, 11 skokova i devet asistencija bio najzaslužniji za trijumf Pelikansa.

No, možda i više od samog poraza Sanse je zabrinula povreda butnog mišića Devina Bukera (Booker) koji je u prvom poluvremenu postigao 31 koš, a u trećoj četvrtini morao napustiti parket i više se nije vratio.

Uz Ingrema, veliki doprinos pobjedi Pelikansa dao je Si Džej Mekolum (C. J. McCollum) koji je pogodio šest trica te ubacio 23 poena uz devet asistencija i osam skokova. Herbert Džons (Jones) je postigao 14, a Leri Nens mlađi (Larry Nance Jr.) 13 koševa, dok je Jonas Valančiunas spojio 10 poena i 13 skokova.

Mikal Bridžis (Bridges) je sa 19 koševa bio drugi strijelac Sansa, a Kris Pol (Chris Paul) je uz 17 poena imao i 14 asistencija.

Serija seli u Nju Orleans, gdje je prva od dvije utakmice na rasporedu u noći s petka na subotu.

Rezultat je izjednačen na 1-1 i u dvoboju Memfisa i Minesote. U drugoj utakmici pred svojim navijačima Grizlisi su slavili sa 124:96, što je najuvjerljivija klupska pobjeda u doigravanju.

Do nje ih je vodio Dža Morent (Ja) s 23 koša, 10 asistencija i devet skokova, ali svoj veliki doprinos dalo je i šest njegovih saigrača koji su završili dvoboj s dvoznamenkastim učinkom. Dezmond Bejn (Desmond Bane) i Džeren Džekson mlađi (Jaren Jackson Jr.) su dodali po 16 poena, a igrači s klupe Brendon Klark (Brandon Clarke), Ksavijer Tilman (Xavier Tillman) i Zleir Vilijams (Ziaire Williams) su ubacili po 13 koševa svaki.

Entoni Edvards (Anthony Edwards) je, kao i u prvoj utakmici, predvodio strijelce Minesote, ali je ubacio gotovo upola manje koševa (20). Karl Entoni Tauns (Karl-Anthony Towns) je imao 15 poena i 11 skokova.

Prva od dvije utakmice u Mineapolisu na rasporedu je u noći s četvrtka na petak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.