NBA LIGA

Seltiksi udvostručili vodstvo protiv Netsa, brejk Bulsa u Milvokiju

Siksersi došli do treće pobjede i nadomak drugog kruga

Tejtum: Jedan od junak Bostonove pobjede. AFP

Piše: A. V.

21.4.2022

Boston Seltiksi poveli su s 2-0 u seriji NBA doigravanja protiv Bruklin Netsa, upisavši novu pobjedu u domaćem TD Gardenu rezultatom 114:107.

Gosti su imali prednsost većim dijelom susreta, ali je tim Imea Udoke slavio zahvaljujući sjajnoj četvrtoj četvrtfini, koju je dobio s 29:17.

Džejlin Braun (Jaylen Brown) bio je najefikasniji igrač domaćina s 22 poena, dok je Džejson Tejtum (Jayson Tatum) dodao 19 uz 10 asistencija.

Na suprotnoj strani Kevin Durent (Durant) je ubacio 27, a Brus Braun (Bruce Brown) 23 poena. Izostao je značajniji učinak Kajrija Irvinga (Kyrie), koji je imao 10 poena i osam skokova.

Serija se sada seli u Bruklin, gdje se treća utakmica igra u noći sa subote na nedjelju.

Čikago Bulsi poravnali su seriju protiv aktuelnih prvaka Milvoki Baksa, napravivši brejk u Fiserv Forum, gdje su slavili s 110:114 na krilima sjajnog Demara Derozana (DeMar DeRozan), koji je ubacio 41 poen.

Odličnu podršku imao je u vidu Nikole Vučevića (24 poena i 13 skokova) i Zeka Lavina (Zach LaVine - 20 poena).

Najbolji kod domaćina očekivano je bio Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo) s 33 poena, 18 skokova i devet asistencija.

Treća utakmica igra se u noći s petka na subotu u United Centru.

Pred plasmanom dalje nalaze se Filadelfija 76ersi, koji su došli do treće pobjede protiv Toronto Reptorsa, te sad vode u seriji s 3-0.

Sinoć su nakon velike drame i produžetka slavili u Scotiabank Areni s 101:104 (95:95) koševima Džoela Embida (Joel Embiid).

Embid je bio prvo ime susreta s 33 ubačena poena i 13 skokova, dok su Džejms Harden (James) i Tajriz Maksi (Tyrese Maxey) dodali po 19 koševa.

Kod Reptorsa je Ou Džej Anunobi (O. G. Anunoby) ubacio 26, a Geri Trent (Gary Trent) 24 poena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.